sabin burea

Director Editorial (Slatina)

1253 opinii

10 fotografii

5 videoclipuri

385 prieteni

5 abonați

4665 like-uri

2728 comentarii

sabin burea

14 Iunie 2018, 10:32 • Vezi toate opiniile lui sabin burea

URME DE MONDIAL: Luna lui Zabivaka

                    De la Moscova la Volgograd, de la Ekaterinburg la Samara, de la Sankt Petersburg la Rostov, de la Kazan la Saransk, de la Soci la Kaliningrad sau Nijni Novgorod. Pentru prima oara in Estul Europei, in tara plina de contradictii a lui Petru cel Mare si a lui Vladimir Putin dar si a unor valori culturale majore precum Tolstoi, Dostoievski, Cehov, Puskin sau Tarkovski. De azi incepe marea sarbatoare planetara a fotbalului, a 21-a editie a Campionatului Mondial de fotbal.
                    Aproape toate marile natiuni ale fotbalului sunt prezente la intalnire, lipsesc doar italienii care au luat o plasa teribila cu Ventura, si olandezii a caror perioada neagra se prelungeste neasteptat de mult. Nemtii vor incerca sa-si pastreze titlul cucerit in urma cu patru ani, complicat, au reusit aceasta mare performanta doar italienii, in 1934 si 1938, si brazilienii, in `1958 si 1962. Sunt asteptati cu enorm interes brazilienii care sigur n-au uitat umilinta din semifinala din 2014, Neymar si compania par in serioasa ascensiune in ultimul timp. Mari asteptari si in cazul francezilor, au un lot stralucitor insa fara un lider gen Platini sau Zidane si cu un Deschamps cam prea prudent si inchistat in propriile idei. De vazut cum vor trece spaniolii peste marele scandal al inlocuirii intempestive a selectionerului Lopetegui cu fostul mare fundas dar neexperimentat antrenor Hierro. E poate ultima sansa a lui Messi la titlul mondial, trebuie luata in seama chiar daca nationala Argentinei s-a calificat la Mondial cu mari emotii. Sa nu excludem din calcul campioana europeana en-tittre, Ronaldo isi poate regasi stralucirea si isi poate conduce din nou echipa catre culmi. Dintre marile puteri fotbalistice ar mai fi Anglia, vesnic asteptata sa se bata la titlu dar aproape intotdeauna dezamagitoare.
                  Sarea si piperul Mondialului le vor da, ca intotdeauna, posibilele revelatii. In fruntea lor sta Belgia, o echipa cu lot puternic asteptat sa confirme in sfarsit la nivel inalt. Greu pentru Costa Rica sa repete sfertul de finala de acum patru ani insa coechipierii lui Navas nu trebuie ignorati, ei pot pune serioase probleme intr-una dintre cele mai interesante grupe ale primei faze a competitiei. Asteptari interesante si de la Islanda, posesoare a unei generatii de exceptie, de la echipele ex-iugoslave intotdeauna imprevizibile, de la sud-americanele Uruguay si Columbia, iepurele poate sari si din Africa sau din Asia ca doar "fiecare soldat poarta cu sine in ranita bastonul de maresal".
                  Noi, romanii, ne-am obisnuit de 20 de ani incoace sa privim ca la teatru cand vine vorba de un turneu final de Campionat Mondial. Nici n-avea cum sa fie altfel atat timp cat in aceasta perioada in fotbalul romanesc nu s-a construit mai nimic, numai cu Viitorul lui Hagi nu se face primavara, ultima dovada de amatorism major ne-a fost oferita de alegerile FRF cand un politruc sprijinit de forte oculte a "ciuruit" nu numai Generatia de Aur ci si sperantele noastre de mai bine. Poate in 2026 sa mai ajungem la turneul final atunci cand placinta va fi enorma, 48 de echipe si 80 de meciuri gazduite de S.U.A, Canada si Mexic!
              Pronosticurile mele pentru primele patru meciuri ale Mondialului:

              Rusia-Arabia Saudita 2-0.
              Egipt-Uruguay 0-1.
              Maroc-Iran 1-1.
              Spania-Portugalia 1-1.
               

                 Astept cu interes pronosticurile voastre...

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.