sabin burea

Director Editorial (Slatina)

1253 opinii

10 fotografii

5 videoclipuri

385 prieteni

5 abonați

4665 like-uri

2728 comentarii

sabin burea

13 Mai 2018, 13:21 • Vezi toate opiniile lui sabin burea

HANDBAL FEMININ: Miracol in Banie

           Dupa ce Craiova pierduse in urma cu o saptamana in Norvegia, scor 22-26 in partida tur a finalei cupei EHF la handbal feminin, misiunea remontarii parea una foarte complicata atat timp cat echipa nordica are in componenta jucatoare foarte experimentate si valoroase precum surorile Lunde sau Sulland, handbaliste emblematice pentru nationala care a dominat vreme de un deceniu handbalul feminin mondial. Numai ca, sustinute din rasputeri de peste 4000 de spectatori ce au umplut pana la refuz Polivalenta din Banie, fetele antrenate de Bogdan Burcea le-au luat pe sus pe adversare si au reusit sa faca o prima repriza entuziasmanta in care le-a iesit aproape totul. Apararea a functionat foarte bine, portarita Iulia Dumanska a avut cateva parade foarte inspirate iar in atac patrunderile in zona centrala si jocul cu pivotul au mers fara gres, Ana Maria Ticu fiind de-a dreptul de neoprit iar Cristina Zamfir Florianu pasand la pivotul Klikovac precum Cristina Neagu in zi de gratie. A fost 19-12 la pauza si Craiova era  la 30 de minute de o performanta enorma.
           Asa cum era de asteptat repriza secunda a fost mult mai dificila, valoroasele adversare au iesit evident mai hotarate de la vestiare iar jocul s-a echilibrat vizibil. Atacul Craiovei n-a mai mers precum in prima parte, nici apararea n-a mai functionat la fel de bine iar ghiulele lui Sulland le-au tinut in joc pe reprezentantele Norvegiei. Fetele noastre au mentinut totusi permanent un avans de cinci-sase goluri insa finalul a fost unul cu adevarat de infarct. In ultimul minut echipa romana a avut atacul insa miza fantastica a finalului de… finala si-a spus cuvantul, norvegiencele au recuperat, au avut de doua ori in aceeasi faza ocazia de a inscrie, cu 20 de secunde inainte de sfarsit, golul care le-ar fi adus trofeul insa Iulia Dumanska, cu doua parade formidabile, a facut dreptate. Ar fi fost ingrozitor ca echipa antrenata de Bogdan Burcea sa piarda un trofeu european pe care a demonstrat, de-a lungul intregii competitii, ca il merita din plin.
            CSM CRAIOVA-Vipers Kristiansand 30-25 in returul finalei cupei EHF la handbal feminin, 52-51 la general si CASTIGATOAREA CUPEI EHF EDITIA 2017-2018 SE NUMESTE CSM CRAIOVA!!! E o performanta remarcabila pentru handbalul feminin de la noi din tara, acesta e al doilea trofeu european ca valoare la nivel de cluburi, echivalentul Europa League la fotbal. E o performanta la care aproape nimeni nu se gandea la inceputul competitiei, echipa craioveana nefiind luata in considerare drept o castigatoare potentiala a competitiei. Si un pic de patriotism local: m-am bucurat foarte mult s-o vad pe slatineanca Cristina Zamfir Florianu, jucatoarea numarul 1 a Craiovei in ultimii ani si golgetera echipei in editia actuala a cupei EHF, in postura de castigatoare a unui trofeu european care ii incununeaza frumoasa cariera inceputa in urma cu destui ani la KZN Slatina, echipa de copile care surprindea pe toata lumea prin promovarea in prima liga a handbalului feminin romanesc. Am avut atunci placerea s-o vad de mai multe ori  pe Cristina in sala LPS din Slatina la meciurile KZN-ului, inca de atunci promitea sa aiba un viitor mare si iata ca promisiunile s-au indeplinit…

Sunt 1 persoane carora le place.
Cristian Baltaru Da,C.S.M.Craiova a făcut o performanță senzațională pentru handbalul feminin românesc,mai ales dacă ne gândim că municipiul Craiova nu este un municipiu cu tradiție în handbal,nici în cel feminin,dar nici în cel masculin.

13 Mai 2018, 22:22 • Imi place (1 persoane)

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.