60 opinii

76 fotografii

8 videoclipuri

200 prieteni

1 abonați

286 like-uri

666 comentarii

Bogdan Fechita

25 Octombrie 2011, 11:21 • Vezi toate opiniile lui Bogdan Fechita

Cînd suporterii joacă mai bine decît fotbaliştii

Duminică, pe la prînz, am participat la meciul de fotbal dintre suporterii stelişti şi rapidişti din online. A fost un eveniment în care s-au implicat şi glorii ca Helmut Duckadam şi Rică Răducanu.

Ambi şi-au făcut echipele lor, după care le-au dat sfaturi  şi indicaţii jucătorilor. Meciul s-a dorit a fi o prefaţare a derby-ului de aseară, însă, toţi cei care au fost prezenţi la acest amical şi au urmat partida din Liga 1 au ajuns la aceiaşi concluzie: partida suporterilor a fost peste ce s-a jucat aseară pe Naţional Arena.

Steaua 2.0 - Rapid 2.0, adică versiunea echipelor formate din suporteri din online a celor două echipe, s-a terminat cu scorul 3-5. A fost multă voie bună, execuţii şi  goluri frumoase. Lucruri care s-au reflectat şi în rezultatul final. A fost un meci în care Steaua a dominat, dar Rapidul a fost mult mai incisivă în atac.

Fără un program de pregătire, fără antrenamente zilnice, ci doar cu multă pasiune. Aşa poate fi caracterizat derby-ul suporterilor de duminică. Bucuria de a purta tricoul echipei pe care o iubeşti şi faptul de a fi antrenat de o mare glorie a clubului pe care îl susţin i-a determinat pe cei aproape 20 de jucători să dea totul în teren, dar să nu uite şi de latura spectaculoasă a acestui sport. Nu au fost orgolii. Nimeni nu a simţit nevoia să îşi caftească adversarul pentru un fault mai dur, ba chiar au fost multe momente de fairplay. Inclusiv la sfîrşitul meciului cînd suporterii celor două echipe s-au fotografiat împreună.

În acest sens, o comparaţie cu adevăratul derby de aseară pare oarecum forţată. Am impresia că fotbaliştii profesionişti au uitat să joace fotbal. Au uitat ce înseamnă pasiunea, ce înseamnă să joci un meci cu bucuria de a fi acolo, pe teren, cu zeci de mii de fani scandîndu-ţi numele în tribune.

Fotbal nu este neapărat rezultatul care te ajută să urci în clasament, ci sportul prin care reuşeşti să aduci suporterilor zîmbetul pe buze.

Probabil că ar trebui să vedem mai des meciuri ca cel de duminică pentru a înţelege cît de frumos este fotbalul.

Secvenţe video de la meci găsiţi aici, aici şi aici.

Sunt 4 persoane carora le place.

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.