279 opinii

0 fotografii

0 videoclipuri

195 prieteni

1 abonați

292 like-uri

379 comentarii

daninho dj

11 August 2011, 00:52 • Vezi toate opiniile lui daninho dj

San Marino 0-1 România! Herea responsabil cu „fericirea”!

Celebrul motiv „nu mai există echipe mici” s-a dovedit extrem de plauzibil în această seară pentru naționala antrenată de Victor Pițurcă, care a obținut o victorie modestă cu 1-0 în fața celei mai slabe echipe din lume, San Marino, asta dacă ținem cont de locul acestora din clasamentul FIFA World Rank (203 din 203).

Am început partida într-o formulă care emana speranțe pentru un meci cu multe goluri în poarta adversarilor: Tătăruşanu portar, Bănel Nicoliţă, Gardoş, Ștefan Radu și Chiricheş pe linia de fund, Tiberiu Bălan, Mureşan, Tănase în linia de mijloc, iar în atac, Torje, Curelea și Chipciu. Pe bancă s-au aflat: Pantilimon, Luchin, Nicoară, Pintilii, Cristescu, Cociş și Strătilă. În lipsa lui Mutu și Tamaș (excluși), primul și repectiv al doilea căpitan al României, banderola a fost purtată de Bănel Nicoliță.

Am început meciul cum era normal să-l începem într-o partidă cu un astfel de adversar, adică în jumătatea lor de teren. În prima parte a primei reprize, numele lui Chipciu s-a auzit de cele mai multe ori însă, cel care a reușit să trimită balonul în poartă pentru prima dată a fost Costin Curelea. Reușita căpitanului din Regie a fost anulată pe motiv de off-side. Până în minutul 26, nu s-a întâmplat nimic deosebit decât un galben văzut de Radu Ștefan. După o jumătate de oră în care s-a jucat exclusiv în terenul gazdelor, dar fără nici un rezultat pe tabela de marcaj, jucătorii din San Marino au pus pentru prima dată probleme goalkeeperului nostru. Vitaioli centrează și Marani reia pe lângă poarta lui Tătărușanu. Adversarii ne dau din nou emoții un minut mai târziu la mingea trimisă cu capul de Selva, care trece puțin peste poartă. În minutul 37, lui Torje i se oferă șansa de a deschide scorul însă lovitura executată de la aproximativ 25m, trece peste poartă. Cu 5 minute înainte de pauză, San Marino mai trece o ocazie în cont. Mureșan încearcă să spele jocul șters al echipei cu un șut de la 40 m, însă balonul trimis de el nu prinde spațiul porții. O ultimă șansă de a intra la cabine cu avantaj este irosită de Curelea care trimite cu capul pe lângă poartă după o centrare a mijlocașului dinamovist, Gabi Torje. Prima repriză se încheie cu 0-0 care nu prea mai uimește pe nimeni.

Repriza a doua îi aduce în teren pe Herea, Cociș și Pantilii care i-au înlocuit pe Bălan, Chipciu și Mureșan. Prima ocazia a actului secund vine în minutul 61, când Tănase trimite puternic din 12 m, dar fără niciun efect, șutul fiind respins de un fundaș al gazdelor. Tricolorii au o tresărire de orgoliu și forțează deschiderea scorului prin Torje care, în minutul 63 face un henț în careul advers după o acțiune personală, și centralul întâlnirii dictează lovitură liberă pentru gazde. Atacurile tricolorilor la poarta lui Simoncini se înmulțesc dar tabela rămâne neschimbată. Cociș nu reușește să trimită spre poartă după o centrare bună a lui Nicoliță. Același Cociș creează o fază frumoasă în partea stângă, îl servește ideal pe Herea care reia în plasă cu un șut plasat și naționala lui Pițurcă reușeste să evite un rezultat mai mult decât rușinos. Înainte cu 3 minute până la ultimului fluier. reușim să mai marcăm o dată prin Cociș , însă la semnalizarea tușierului, golul este anulat. Pe finalul meciului, Herea reușește să încingă spiritele în tabăra adversă după ce obțiune un fault în marginea careului. San Marino – România se termină cu avantaj minim pentru noi și trecem în palmares doar a 3-a victorie din ultimele 12 luni…

Se pare totuși că Argentina ne-a făcut o favoare atunci când a refuzat să joace cu noi pe Național Arena, privându-ne de o eventuală catastrofă!

Indiferent cum tratăm fotbalul românesc, atât cel al echipelor de club cât și cel al naționalei, e al nostru, ne hrănim cu el și trebuie să știm să ne bucurăm de fiecare lucru mărunt... Degeaba facem praf jucătorii! Sunt sigur că toți cei care s-au aflat în această seară pe teren și-au dorit un scor mai mare, dar din păcate, în acest moment asta ne este valoare și trebuie să o acceptăm, chiar dacă nu vrem. Nu ne rămâne decât speranța că în viitor ne putem bucura mai mult de echipa națională și de fotbalul românesc. Până atunci însă, nu avem încotro decât să ne bucurăm de o victorie cu 1-0 în fața celor din San Marino...

captura foto: Digi Sport 1

Articol oferit de tikitaka.ro!

 

P.S. Generația lui Mutu și Chivu a apus! Să vedem a cui urmează...

Sunt 1 persoane carora le place.

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.