Adrian Baciu

Director Editorial

641 opinii

0 fotografii

4 videoclipuri

70 prieteni

1 abonați

948 like-uri

1477 comentarii

Adrian Baciu

20 Decembrie 2013, 00:08 • Vezi toate opiniile lui Adrian Baciu

Liga 1 la pachet! Ultimele două etape: S-au trezit monștrii Dinamo și Steaua!

După cum bine vedeți, am pus Dinamo și Steaua, nu Steaua și Dinamo, așa cum ar trebui dacă m-aș lua după clasament. De ce Dinamo în față ? Foarte simplu! Pentru că ”dulăii” lui Negoiță & Stoican au fost pe derdeluș în această imitație de iarnă și au cam câștigat tot. E adevărat, au jucat cu nimeni (Gaz Metan – criză, Năvodari – morți în cadă, Botoșani – amatori, ACS Recaș – vin fiert), însă și-au făcut treaba foarte bine. Mai în glumă, mai în serios, echipa asta de puști condusă de Stoican e în stare să-l bată și pe Moș Crăciun …cu tot cu reni. Norocul moșului e că Liga 1 ia o pauză, o lungă pauză. Îndreptându-ne spre Ghencea sau Național Arena, depinde de cât de calde sunt conductele, găsim în acest final de an o Steaua în revenire de formă. După ce au învins lejer în ”Kosovo”, steliștii s-au impus și în așa numita ”finală a Ligii 1”, 3-1 cu Astra Giurgiu. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în returul acestei finale, meci care va avea loc peste două zile. Până s-o egaleze pe Astra în clasament, Steaua trebuie să aibă grijă să n-o mănânce ”lupii” de la Petrolul, echipă care merge ceva mai bine și are cu două puncte peste trupe lui Reghecampf. Cam atâta conține Liga 1 în acest moment. Restul e cancan!

Să vedem acum ce meciuri am avut în ultimele două etape! Credeați că am rămas dator, nu ? Rușinică!

Etapa a 18-a!

Oțelul – Corona 2-1! În sfârșit, victorie cu gust de ”December Fest”!

În sfârșit, domnul ”Merkel” din fotbalul românesc, Ewald Lienen, cel puțin așa este văzut sasul de Narcis Răducan, le-a adus moldovenilor o victorie la care aceștia păreau că speră din epoca dinozaurilor. Eh? Dinozaurilor de la CCA? Nu. Nu dezgropăm acum cadavre. Revenind la meci, trebuie să spunem că brașovenii de la Corona s-a comportat admirabil, însă au pierdut logic.

Concordia – FC Vaslui 0-1! S-a scufundat și ”Aisbergul”!

După victoriile cu Botoșani și ACS Poli, adică nimeni, Ionuț Chirilă îl scuipa în cap și pe Mourinho. Practic, această creatură cu iz de jucărie stricată, Chirilă, era stăpânul lumii. Declara în stânga și-n dreapta că ”putem bate pe oricine”. Ei bine, se pare că Liviu Ciobotariu nu intră la oricine. Și uite așa, ”Titanicul” a distrus ”Aisbergul”.

Dinamo – ACS Poli 4-0! I-au mușcat de i-au julit!

Cu Scutaru în mare formă, Dinamo nici nu a trebuie să se forțeze prea mult cu triștii lui Șunda, care după numai 10 minute conduceau deja cu 1-0. Ce a urmat ? Bășcălie! Interesant e că în tur lucrurile au stat tocmai invers. C-așa-i în tenisul românesc.

Astra – Viitorul 2-0! O repriză a fost destul!

…Pentru ca Steaua să spere că Astra poate fi încurcată pe teren propriu de oastea de mânji ai lui Gică Hagi. Din nefericire pentru ei, Astra și-a revenit după pauză și a câștigat.

Ceahlăul – Steaua 0-2! S-au trezit sub Chietrișica!

La fel ca în sezonul trecut când s-au trezit în prima etapă a returului, 6-0 la Chiajna, steliștii au repetat povestea și în acest sezon cu o victorie similară. Scorul nu a mai fost de tenis, însă a fost o victorie relativ ușoară. Până la urmă a recunoscut și Miriuță: ”Steaua e cea mai bună. Restul e pilaf”.

CFR Cluj – FC Botoșani 3-1! Ferrari de goluri pe teren propriu!

A fost doar 3-1, însă putea lejer să fie 12-1, dacă elevii lui Grigoraș fructificau tot ceea ce au ratat. Până la urmă nici un eventual 12-1 nu era de mirare, dată fiind valoarea de divizia D a moldovenilor.

Petrolul – U Cluj 2-0! Clujenii, mielușei în deplasare!

După ce pe teren propriu au cam bătut tot în ultimele etape, clujenii lui Teja au fost la fel de constanți, dar pe invers, în meciurile din deplasare, acolo unde au fost schingiuiți de Pandurii și altoiți de Contra. Era inacceptabil pentru Petrolul să se încurce și cu ăștia pe teren propriu.

Gaz Metan – Săgeata 1-2! Tonomatul Horoba!

Fără bani de la ”cei de sus”, Horoba s-a gândit la soluția banilor de la ”cei de jos” și a început să vândă. După ce s-au făcut pisici cu Dinamo, găzarii s-au făcut șoareci cu Săgeata. Dar nu dați în ei. Oamenii își iau salariile.

FC Brașov – Pandurii 3-5! Spui Ilie Stan și lași să ningă!

La o primă vedere, meciul ăsta e unul care îl bagă pe Ștucan la mașina de scris, la acea ”Umbră a mafiei” sau ”Mafie a Umbrelor” la care tot muncea el. Privind însă mai atent situația din teren, îl observăm pe Ilie Stan pe banca ardelenilor și lucrurile capătă sens. Cum, bă, în secolul 21 să îl ai antrenor pe Ilie Stan ?

Etapa a 19-a!

Corona – Ceahlăul 1-0! S-a dezumflat și Vasile!

Pe undeva era și normal ca echipa lui Miriuță, formată în proporție de 67,8% din jucători de liga a II-a, să clacheze. Victoria Coronei nu este una surprinzătoare, ci una în acord cu realitatea.

Viitorul – Concordia 1-1! A mai rămas doar un țurțur din acel ”Aisberg”!

După ce a ”scufundat” și lui Băsescu, Ionuț Chirilă a ajuns să fie topit de barca cu vâsle a prăpăditului Bogdan ”Dacia Pitești” Vintilă. Ca Bute cu Froch a fost biata Concordia Chiajna, pe care numai norocul a salvat-o de la o înfrângere la scor.

FC Vaslui – Dinamo 1-1! Ce se naște din câine, câini mânăncă ?!

“Mă, ce vrei, Moet Chandon?\”. \”Sărut-mâna!\” După acest dialog dintre Vasile Avram și cel mai mare cumpărător de meciuri și campionate din istoria modernă a fotbalului românesc, Cristi Borcea, iată că a venit momentul că fiul lui nea Vasile, Marius, să pună corecteze eroarea. Acesta a tăiat câini în carne vie la Vaslui și le-a luat două puncte ca popa!

ACS Poli – CFR Cluj 1-0! Trabant în deplasare!

Dacă pe teren propriu sunt așii (era să zic manelelor) golurilor, sculele lui Grigoraș se transformă în adevărate cadavre în meciurile din deplasare. Atunci când te bate Recașul e clar că trebuie să lași paltonul…

Steaua – Astra 3-1! Astra n-are fund, linie de fund!

continuarea articolului AICI!

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.