Adrian Adam

Colaborator (Cluj)

28 opinii

1 fotografii

0 videoclipuri

12 prieteni

0 abonați

49 like-uri

113 comentarii

Adrian Adam

10 Septembrie 2014, 13:59 • Vezi toate opiniile lui Adrian Adam

Conte, commissario tecnico

Aseară Conte a debutat într-un meci cu miză pentru naționala Italiei cîștigînd 2-0 în Norvegia. Față de prmul său meci, cel cu Olanda de joi seara au fost titularizați Buffon (în locul lui Sirigu) și Florenzi în locul lui Marchisio. Meciul a fost unul obișnuit pentru o echipă condusă de Conte. Italia a așteptat, s-a apărat atent și atunci cînd a întîlnit un spațiu liber, o neatenție norvegiană sau o posibilitate de lansare au creat pericol în careul advers. Mai întîi Zaza a înscris cu ajutorul unei devieri a unui fundaș norvegian, iar Bonucci a făcuct 2-0 la un corner jucat inteligent, probabil îndelung exersat la antrenamente. Tot Zaza a mai avut domari situații de a marca după golul lui Bonucci, însă o dată a trimis în bară, iar în cealaltă situație un fundaș norvegian a degajat mingea care se scrugea spre poarta goală.

Avem cîteva observații de făcut cu privire la Conte. Față de timpul petrecut la Juventus Conte nu a schimbat nimic în felul în care lucrează la organizarea unui joc. Inistă dezesperant cu un sistem anchilozat 3-5-2 care nu oferă viteză atacului, insistă cu Giaccherini chiar dacă acesta e mai tot timpul rezervă la Southampton, ține rezervă sau nu se uită la jucători de de tipul lui El Shaarawy, Veratti și refuză să atace și permită echipei să fie mai ofensivă chiar și după ce are 2-0 situație întîlnită atît cu Norvegia cît și cu Olanda cînd avea și un om în plus. A păstrat organizarea, a păstrat agresivitatea (Norvegia nu a reușit să șuteze pe poartă tot meciul) și i-a revenit entuziasmul, bucurîndu-se la goluri în felul în care sărbătorea la Juventus în primul an reușitele jucătorilor săi. De asemenea a făcut bine că i-a titularizat pe criterii de valoare pe Zaza și Immobile și nu i-a mai luat în considerare pe Balotelli, Abate și alții de tipul lor.

E drept, trebuie să mai așteptăm și alte meciuri pentru a-i analiza munca în ansamblu, dar, la fel ca în timpul petrecut la Juventus, dacă nu va inova și va merge la infinit pe aceleași idei, fără imaginație în ofensivă, fără nicio surpriză, tot cu lansări de la Bonucci pe atacant, tot la mica ciupeală, la oganizare de fier și așteptare infinită putem spune că va avea un parcurs asemăntor cu cel al lui Juventus, va depăși o parte din echipele care pot fi surprinse, iar atunci cînd va întlni un adversar mai motivat, mai ofensiv sau cînd îl va părăi norocul, va pierde lamentabil. Să sperăm că nu va fi așa, sau cel puțin în mandatul acesta, Pirlo și motivația sa înainte de finalul carierei îi vor aduce un mai mare succes. 

Sursa photo

Sunt 1 persoane carora le place.

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.