1232 opinii

0 fotografii

0 videoclipuri

48 prieteni

5 abonați

326 like-uri

218 comentarii

treizecizero.ro

7 Iunie 2012, 23:48 • Vezi toate opiniile lui treizecizero.ro

Totul despre rivalitatea Federer - Djokovic. În semifinalele RG se joacă episodul 26. Ce a fost până acum?

Tenisul e făcut în aşa fel încât are nevoie de rivalităţi. Iar epoca actuală a tenisului masculin are numeroase poveşti şi intrigi care ţin fanii cu sufletul la gură. De regulă, cel puţin în ultimii ani, când ne gândim la rivalităţi ne fuge gândul imediat la Federer – Nadal sau, mai nou, la Nadal – Djokovic. Însă a treia latură a acestui triunghi, Federer – Djokovic, are şi ea poveştile ei spectaculoase. Detalii şi cifre despre toţi trei găsiţi aici, iar povestea rivalității clasice dintre Federer și Nadal o găsiți aici. În cele ce urmează, trecem în revistă toate meciurile dintre Roger Federer şi Novak Djokovic.

Federer vs Djokovic

- 25 de meciuri directe, 14-11 pentru Federer

- Pe suprafeţe: Federer conduce pe zgură, 3-2 şi pe hard, 11-9 (8-8 outdoor, 3-1 indoor). Nu s-au întâlnit niciodată pe iarbă.

- Au jucat şase finale, fiecare câştigând câte 3.

- Au jucat o singură finală de Grand Slam, câştigată de Federer, la US Open 2007.

 

Istoria celor 25 de meciuri:

1. 2006, Monte Carlo, zgură, primul tur: Federer – Djokovic 6-3, 2-6, 6-3.

Primul meci dintre cei doi s-a jucat în circumstanţe total diferite faţă de cele de azi. Djokovic, care avea 18 ani, venea din calificări pe tabloul de la Monte Carlo, în vreme ce Federer tocmai ce făcuse dubla Indian Wells-Miami. Reîntâlnirea cu zgura nu l-a prins prea pregătit. Elveţianul a făcut destule erori neforţate, la vremea aceea foarte rare, cedând setul doi pe fondul acestor greşeli. Sârbul a terminat însă benzina în actul decisiv. “Mă bucur că am câştigat, îmi pare bine că s-a terminat, n-a fost uşor”, a spus liderul mondial de atunci.

....

 

13. 2009, US Open, hard, semifinală: Federer – Djokovic 7-6 (3), 7-5, 7-5

Renăscut, Federer avea să reia şirul victoriilor în rivalitatea cu Novak, obţinând încă o victorie la US Open. A fost meciul care a oferit probabil cea mai spectaculoasă lovitură din cariera lui Federer, acel “hotdog” care i-a oferit trei mingi de meci şi ovaţii puternice din partea celor 25.000 de spectatori de pe Arthur Ashe. Lobat de sârb, Federer a părut depăşit de minge şi de situaţie, numai pentru a inventa o lovitură direct câştigătoare printre picioare, spre stupoarea lui Djokovic şi a publicului, într-o atmosferă asurzitoare. Faza a devenit viral pe Internet şi a fost catalogată de elveţian drept “cea mai spectaculoasă minge a carierei”.

 

Citește aici povestea tuturor meciurilor si vezi secvente dintre cele mai spectaculoase, inclusiv tweener-ul lui Federer si faimosul forehand de retur cu care Djokovic a salvat o minge de meci la US Open 2011

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.