133 opinii

0 fotografii

3 videoclipuri

351 prieteni

0 abonați

58 like-uri

28 comentarii

top_tenis

3 Mai 2012, 08:36 • Vezi toate opiniile lui top_tenis

Interviu cu Gabriel Moraru, unul dintre cei mai buni jucatori romani de tenis din ultimii 10 ani

Gabriel Moraru a avut amabilitatea de a acorda un interviu pentru cititorii site-ului top-tenis.ro, interviu in care vorbeste despre programul sau, colaborarea cu Marius Copil dar si multe alte aspecte interesante. Gabriel Moraru este unul dintre cei mai buni jucatori romani din ultimii 10 ani, iar in iulie 2005 a fost locul 234 ATP. Probabil ca ar fi meritat un wild-card in acel an la Open Romania, insa organizatorii au ales sa acorde invitatiile lui Mariano Puerta, Andrei Pavel respectiv Victor Crivoi.

Mihai Daroczi: Mai ai de gand sa joci in circuitul profesionist ?

Gabriel Moraru: Actualmente sunt antrenorul lui Marius Copil. Sa joc turnee pentru mine nu mai este o prioritate. Cand am ocazia, la anumite turnee unde merg cu Marius mai joc si eu. Dar o fac din placerea de a juca. Iubesc tenisul si mi-a placut mereu sa joc, dar prioritatea mea este ca Marius sa isi imbunatateasca jocul si clasamentul.

MD: Ai vreun regret de la cariera ta de jucator ?

GM: Nu pot sa zic ca am regrete legate de cariera de jucator. Singurul lucru este ca nu am jucat niciun meci de Cupa Davis pentru tara mea. Am facut parte din lotul de Cupa Davis de cateva ori insa nu am jucat.

MD: Cum e meseria de antrenor ? E mai grea decat cea de jucator ?
GM: Este mai usor sa fii jucator pentru ca tu esti in control. Ca si antrenor te concentrezi mai mult pe mesajul pe care il transmiti. Trebuie sa stii sa comunici cu jucatorul. De asemenea dupa parerea mea antrenorul trebuie sa fie un bun motivator. La urma urmei, atat meseria de jucator cat si cea de antrenor iti poate aduce satisfactii.

MD: Ce obiective ati stabilit pentru Marius Copil in acest an ?
GM: Anul acesta urmarim imbunatatirea jocului ofensiv si calitatea loviturilor. Ca si clasament am vrea sa se situeze aproape de top 100 la sfarsitul anului.

MD: Care o sa fie programul lui Marius in perioada urmatoare ?

Citeste continuarea interviului si alte articole interesante  pe top-tenis.ro

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.