15 opinii

4 fotografii

0 videoclipuri

51 prieteni

0 abonați

122 like-uri

52 comentarii

since1907

15 Ianuarie 2013, 14:37 • Vezi toate opiniile lui since1907

Turneul (Liga) Super 8

Se vorbeste tot mai des de o reorganizare a fotbalului din Liga I iar cel mai dorit format (de catre sefii Ligii dar si de catre unii patroni) este cel Playoff & Playout in care dupa ce numarul echipelor sunt reduse la 14,opt dintre ele se lupta sa ramana in liga iar 6 isi dau la picioare pentru trofeu.

Idea pare ok,doar ca e un sistem plain de Playoff.Acesta poate fi facut mai interesant,mai palpitant,i se poate da chiar o aura de mini turneu,idee disputata mai mult de catre suporteri,si anume :

 Numarul echipelor sa fie redus la 16,opt echipe se vor lupta pentru ramanerea in prima liga iar celelalte opt pentru titlu.Formatul sa fie binenteles de Playoff-Playout dar cu o faza a grupelor la inceputul primei runde de Playoff.

Prima runda din Playoff va fi transformata intr o faza a grupelor,formata din doua grupe a cate 4 echipe fiecare.Echipa cea mai bine cotata din grupa va disputa cele 3 jocuri din grupa pe teren propriu,a doua cea mai bine cotata urmeaza sa joace 2 partide pe teren propriu si una in deplasare.a treia echipa cotata va disputa o singura partida pe teren propriu si doua in deplasare pe cand cea mai slaba cotata echipa din grupa va disputa toate cele trei partide in deplasare.

 Castigatoarele celor doua grupe for gazdui fiecare 1 meci-semifinala cu ocupanta locului secund din cealalta grupa astfel urmand a se afla  finalistele care se vor lupta pentru trofeu intr o dubla mansa pe terenul fiecareia la o saptamana.

Asadar se vorbeste si se va mai vorbi de fel si fel de formate,pana una alta probabil preferential pentru majoritatea suporterilor,printre care ma numar si eu este sistemul actual,cel clasic.

 

 

 

Sunt 2 persoane carora le place.

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.