sabin burea

Director Editorial (Slatina)

1232 opinii

10 fotografii

5 videoclipuri

385 prieteni

5 abonați

4664 like-uri

2727 comentarii

sabin burea

2 Ianuarie 2018, 20:16 • Vezi toate opiniile lui sabin burea

SUPERLATIVE ROMANESTI 2017: Antrenori de fotbal.

         1.  NICOLAE DICA.

          E prima oara cand superlativele anului, in viziunea celui care scrie, nu il includ in topul antrenorilor pe Mircea Lucescu.  Locul 3 cu Zenit Sankt Petersburg si eliminare in saisprezecimile Europa League, ratarea calificarii la Mondiale, marele antrenor a implinit in vara 72 de ani si e la apusul unei cariere cum alta nu se mai afla pana acum in fotbalul nostru. Din spate nu vine deocamdata mai nimic asa ca il declar antrenorul lui 2017 pe acela care a reusit singura performanta internationala a fotbalului romanesc, anume calificarea pentru saisprezecimile Europa League. E si meritul lui Dica, fie macar si pentru faptul ca l-a prins paltonul la Gigi in batatura…

         2 Gheorghe Hagi.

         Remarcabila performanta Regelui de a castiga Liga 1 cu trupa lui de manji asezonati cu oarece jucatori cu expertiza, nasul n-a mai stat capra in fata finului facandu-l pe acesta sa se dea degeaba de ceasul mortii fotbalistice pe la TAS, tot in van asa ca Gigi a ratat ocazia de a fi anul acesta carne de tun in Champions League. Din pacate performanta europeana regala a fost mediocra, dupa patru luate in Cipru Gica a sacrificat constient dubla cu austriecii vanzand tot ce se putea vinde.

         3 Daniel Isaila.

         Cum nationala mare s-a intercut in contraperformante, nu ne-a ramas decat sa ne bucuram de o oarecare revitalizare a nationalei de tineret aflata cu sanse bune de calificare la un turneu final dupa mai bine de doua decenii. Meciurile cu Portugalia si Tara Galilor ne-au adus un pic cu picioarele pe pamant, mai ales al doilea a fost intr-atat de slab facandu-ne sa concluzionam ca mai e mult pana departe.

          4. Marius Sumudica.

          Acest veritabil “El loco” al fotbalului autohton a decis sa faca in vara marele pas catre un campionat mult mai pretentios si complicat in comparatie cu Liga 1. Deocamdata experienta Kayserispor e una pozitiva, echipa e in zona cupelor europene si tine aproape de granzii Turciei, Sumudica fiind desemnat antrenorul turului de campionat in tara Semilunii.

            5. Laszlo Boloni.

            E cea mai importanta revenire a anului in materie de antrenorat autohton, dupa o mult prea lunga pauza orientala Loti baci a revenit pe meleaguri unde altadata a avut mare succes cu Standard Liege, acum a preluat pe nou promovata din Anvers pe care are sanse bune s-o duca in play-off si poate chiar, de ce nu, si in cupele europene.

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.