sabin burea

Director Editorial (Slatina)

1189 opinii

10 fotografii

5 videoclipuri

385 prieteni

5 abonați

4634 like-uri

2694 comentarii

sabin burea

10 Mai 2012, 16:45 • Vezi toate opiniile lui sabin burea

Finala a iesit bine

               EUROPA LEAGUE, FINALA.

               ATLETICO MADRID-Athletic Bilbao 3-0(2-0).

               Au marcat: Falcao (minutele 7 si 34) si Diego (minutul 85).

               A fost bine ca, fie si pentru o zi, Europa fotbalistica a stat cu ochii atintiti spre Bucuresti. Faptul ca un prost a confundat capitala tarii noastre cu aceea a Ungariei nu trebuie sa ne deranjeze excesiv, in definitiv au si ei netotii lor, nici la ei promovarile nu se fac intotdeauna pe criterii profesionale, o fi mai multa curatenie dar nu-i chiar farmacie. Citisem in "Adevarul de week-end" ca din 1955 pana in 1972 Romania a fost capabila sa organizeze 12 evenimente sportive majore. Dupa evenimentele din 1989 acesta a fost abia al saselea eveniment sportiv major gazduit de tara noastra, semn ca, in vreme ce ei au progresat serios, noi in democratie suntem tot mai in urma. E foarte bine macar ca ne putem mandri cu "Arena Nationala", stadion care poate nici azi n-ar fi fost gata daca monsieur Platini si conducerea UEFA nu si-ar fi adus aminte de sustinerea lui monsieur Sandu si a tarilor din Estul Europei si n-ar fi hotarat ca-i momentul deschiderii, a se vedea si proximul turneu final de Campionat European din Polonia si Ucraina.

               A fost bine si din punct de vedere fotbalistic. La inceputul primaverii multi isi vor fi dorit sa vada la Bucuresti o infruntare Rooney-Tevez, sau sir Alex Ferguson-Roberto Mancini, mai direct un Manchester United-Manchester City. Marile cluburi din Premier League au decis insa ca-i mai importanta foarte apriga batalie pentru titlu decat sa-si consume fortele incercand sa ajunga la inceput de mai pe Arena Nationala. Echipa responsabila cu "pensionarea" europeana a lui sir Alex din actuala editie a putut fi insa admirata in finala. A fost departe de ce aratase in dubla mansa in care se dovedise evident superioara "diavolilor rosii". A dat peste un adversar care si-a facut excelent temele si care a stiut sa-i neutralizeze inclusiv pe foarte periculosii Muniain si Llorente. In schimb Falcao, Diego si Arda Turan au facut ce-au vrut pe spatiile prea largi care li s-au pus la dispozitie, primii doi au si marcat in vreme ce turcul ne-a oferit cateva mostre memorabile de glezna fina, il stiam ce poate, se pare ca e unul dintre putinii otomani care au confirmat in ultimii ani si in afara granitelor Turciei.

                 A fost bine si din punct de vedere al transmisiei TV. A fost bine ca UEFA a introdus cenzura bunului simt astfel ca unii dusi pe aratura n-au putut sa le ia fata adevaratilor eroi ai serii. "Mitica la puscarie" nu-si avea locul aici dar trebuia sa introducem si noi un pic de culoare locala... Cei doi comentatori au reusit performanta de a fi mult mai putin enervanti decat in alte dati, de asta data n-am fost nevoit sa trec sonorul pe zero. Sigur ca mi-ar fi placut sa-l aud la microfon pe Cristian Topescu, din pacate marele crainic e considerat a fi acum la o varsta prea inaintata si oricum a renuntat public sa comenteze fotbal dupa 1994. O sa ziceti ca sunt nostalgic. Recunosc, am nostalgiile mele dar am si motive solide pentru ele...

Cristian Baltaru Da, finala Ligii Europa la fotbal a iesit bine,a fost una dintre putinele manifestari sportive organizate in Romania care a fost si foarte mult mediatizata la nivel mondial,finala fiind televizata in peste 130 de tari.

10 Mai 2012, 17:22 • Imi place

Vali D Valentin Cei de la "Adevarul" sunt prost informati. in 1981, cand, probabil, cei care au scris articolul nu se nascusera, Romania a organizat UNIVERSIADA.

10 Mai 2012, 19:59 • Imi place

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.