redbluearmy

Director Editorial

369 opinii

5 fotografii

22 videoclipuri

84 prieteni

1 abonați

1420 like-uri

6302 comentarii

redbluearmy

5 Octombrie 2017, 12:34 • Vezi toate opiniile lui redbluearmy

Catalina

E vremea despartirilor. Cu priviri sincere. Si cu pareri de rau. Cu respectul necesar. Imi place sa cred. Cu aprecierea ACUM a adevaratelor valori, care - uneori, cat de trist pentru noi! - trec pe langa noi, ca mai apoi, ulterior sau chiar postum sa ajungem sa le pretuim. Cand e prea tarziu sau cand nu mai conteaza la fel de mult, de dragul adevarului, daca avem ochi sa-l vedem.

Catalina Ponor spune la revedere gimnasticii competitionale. Poate ca ea va imbratisa cariera de antrenor sau de manager in cadrul federatiei, fiindca e greu de crezut ca dupa o viata in gimnastica va renunta la aceasta pasiune.

Ponor este simbolul invingatoarei. Cu doua-trei reveniri in gimnastica de mare performanta, cand a castigat cele mai importante medalii, Catalina a dovedit ca atunci cand determinarea se impleteste cu talentul, sportivul poate pacali si invinge stransoarea varstei. Ea este pasarea phoenix a gimnasticii romanesti, cea pe care dorinta arzatoare n-o lasa sa spuna adio, pacat insa ca destinul nu i-a suras si la ultimul pas la mondialul de la Montreal, ocazie cu care, la 30 de ani, si-a anuntat retragerea.

Sunt retoric si totusi...vreau sa cred ca Ponor este si va fi apreciata la adevarata ei valoare, ironic pana la cinic intr-o tara cu din ce in ce mai putine performante sportive. Gimnastica mai stoarce si azi de pe urma talentului sportivilor, dar si a unei scoli foarte bune cu traditie si cu rezultate excelente de zeci de ani. 

Cine insa are ochi de vazut sau urechi de auzit, cand tot caimacul financiar si de interes public si personal se strange - "competitional" - in jurul fotbalului rusinos care aduce atata rating?! 

Ne place mizeria si submediocritatea familiara atat de calduta! Zona noastra de confort arhetipala. Excelenta ne dezechilibreaza si ne pune in dificultate, e, fara dubiu, bizareria servirii unui coniac fin in tzoiul care poarta etern blestemul tzuicii!

Cred, de aceea, ca nu meritam astfel de valori, pentru ca (ne) sunt nefiresti, pentru ca nu le intelegem, pentru ca ...parca nu vin dintre ai nostri! 

Iarta-ne Catalina pentru toate astea! Cu siguranta, vei sfarsi ca si alti mari sportivi mult mai apreciata peste hotare, mai putin - doar in cercuri restranse - spre deloc in tarisoara ta pentru care ai stralucit pe toate meridianele, ca ea, la final, sa-ti intoarca, in semn de respect, ce are ea mai bun si mai de pret. Dosul.

Adio, Catalina!

Sunt 3 persoane carora le place.

Personalizeaza

Iti oferim pe pagina ta doar stirile care te intereseaza din GSP

Contribuie

Adauga articole, imagini, video, noutati si impartaseste-le cu prietenii tai

Conecteaza-te

Fa-ti propria retea de prieteni cu care sa comunici prin sport. Viziteaza profilul lor si pasiunea comuna va forma comunitatea voastra

Fa-te auzit

Exprima-ti opiniile prin intermediul MySport, iar daca esti bun poti fi citit de peste 250.000 vizitatori, zilnic, pe GSP.ro sau in Gazeta Sporturilor.